Abaddon Absinthe 50cl

€ 64,95
,
5/ 5
Inclusief BTW

De naam absinthe kent zijn oorsprong in de gebruikte kruiden, met name absintalsem (Artemisia Absinthium) en bijvoet (Artemisia Annua).

De Egyptenaren maakten reeds vermelding van absinthe extracten in de Ebers Papyrus (1600 - 1500vC). Pythagoras en Hippocrates  (460-377 vC) beschreven hoe absinthe extracten het libido en de creativiteit stimuleerden.

De drank was erg populair in de 19e en begin 20e eeuw, toen was het gekend als 'La Fée Verte', zeer gewaardeerd ook door kunstenaars zoals Vincent Van Gogh, Toulouse Lautrec, Paul Gauguin, Oscar Wilde, Edgar Allan Poe, …

Na een uitgebreide studie van oude manuscripten, hebben we de Zwitserse recepten uit de 18e eeuw teruggevonden, waarop de Franse absinthe was gebaseerd.

Het oorspronkelijke recept werd door Madame Henriod, een apothekeres, gegeven aan majoor Dubied en zijn schoonzoon Pernod. Beide heren startten een Zwitserse absinthe fabriek, maar na ruzie in de familie verhuisde Pernod naar Pontarlier in Frankijk, waar hij de gekende Pernod fabriek oprichtte.

Absinthe werd gebruikt als middel tegen dysenterie en malaria door de Franse soldaten tijdens de oorlog in Algerije. Het werd nadien heel populair en men kon niet meer aan de vraag voldoen. Men begon de productie te forceren met slechte kwaliteit alcohol, gekleurd met neurotoxische metaalzouten in plaats van kruiden. Hierdoor kreeg absinthe een hele wrange smaak en werd het ritueel met het suikerklontje uitgevonden, om het goedje drinkbaar te maken. Daarna werd begin 20e eeuw absinthe verboden wegens de vele gezondheidsproblemen door deze slechte kwaliteit.

Om Abaddon absinthe te creëren, maken we eerst een zuivere graanalcohol, deze macereren we in een grote hoeveelheid kruiden, waarna een tweede distillatie volgt. Deze blanke spirit wordt opnieuw gemacereerd waardoor de drank zijn groene kleur krijgt. Het is een intens en explosief kruidig distillaat, men kan het puur genieten of in een cocktail, of zoals een pastis  met wat ijs en water.

672407

Data sheet

Inhoud
50cl
chat Terugkoppeling (0)